Bermuda Triangle - Alien Encounter

Movie Park stapt in Duitse Airmiles

Bermuda Triangle - Alien Encounter

Movie Park Germany heeft zich aangesloten bij het spaarprogramma Payback, de Duitse tegenhanger van onze Airmiles.

Bij aankoop van entreekaartjes voor het filmpretpark via internet krijgen deelnemers vijfhonderd punten per kaartje. Elk punt vertegenwoordigd een waarde van één cent en kan worden ingewisseld voor cadeaus en – in tegenstelling tot het Nederlandse Airmiles – ook voor cash geld.

Spaarprogramma

Payback is het grootste bonussysteem van Duitsland. Ruim zestig procent van de Duitse huishoudens neemt deel aan het spaarprogramma, dat sinds maart 2000 bestaat. Punten kunnen onder meer worden verzameld bij het Duitse warenhuis Galeria Kaufhof en de benzinepompen van Aral. Naast Movie Park Germany neemt ook Legoland deel aan het spaarprogramma.  Wie minimaal tweehonderd punten heeft verzameld, kan deze inwisselen tegen cadeaus, kortingen (onder meer op vliegreizen bij Lufthansa) en geld. De gespaarde punten kunnen ook aan Unicef worden geschonken.

{googleads right}Klantenkaart

Payback lijkt veel op het Nederlandse Airmiles. Ook bij dat systeem kunnen bij warenhuizen (V&D) en tankstations (Shell) waardepunten worden gespaard die, net als bij Payback, elektronisch op de klantenkaart worden bijgeschreven. Toen Airmiles halverwege de jaren negentig begon, was de Efteling de enige pretparkenpartner van de klantenkaart. In tegenstelling tot bij Payback – waar men punten krijgt bij aankoop van Movie Park-kaartjes – krijgt men bij een Efteling-aankoop geen waardepunten, maar kan men de gespaarde ‘miles’ inleveren tegen entreekaartjes of korting op kaartjes.

Populair

Airmiles legde de Efteling geen windeieren; kaartjes voor het pretpark waren jarenlang het populairste spaardoel. Met de komst van ‘Miles & Money’, waarbij men naast met punten ook kan bijbetalen voor cadeaus, werden de ‘miles’ steeds vaker ook voor andere doeleinden gebruikt. Toch blijft de Efteling geliefd bij Airmiles-spaarders, ondanks de komst van andere pret- en dierenparken in het programma. Tegenwoordig kan men met de gespaarde Airmiles ook toegangskaarten krijgen – of goedkoop aanschaffen – voor Walibi Holland, Madurodam en de dierenparken in Emmen en Rotterdam. Airmiles zijn ook in te wisselen tegen kortingen op kaartjes voor de Efteling-musical The Sound of Music en op overnachtingen in het Efteling Hotel.

© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: MOVIE PARK GERMANY

Meest bezochte parkprofielen