Fame in Terra Mítica

Ook musical in Terra Mítica

Fame in Terra Mítica

Niet alleen de Efteling heeft een musical binnen de poorten, ook in het Spaanse pretpark Terra Mítica staat een musical op de planken.

In het parktheater Circus Maximus kunnen tot tweeduizend bezoekers genieten van Fame – in het Spaans Fama geheten. De musical blijft tot en met 31 augustus in het attractiepark bij Benidorm.

Matinee

De Spaanse versie van de musical Fame stond een jaar lang in het Teatro Calderon in Madrid en toerde vervolgens twee jaar langs meer dan vijftig steden in Spanje. Nu is de musicalgroep – die bestaat uit twintig acteurs en twintig muzikanten en technici – neergestreken in het pretpark Terra Mítica. De musical wordt in de avonduren opgevoerd van dinsdag tot en met zondag, met een extra matinee op zaterdagmiddag. Kaartjes kosten tussen 20 en 35 euro.

{googleads right}Geschikt

Terra Mítica mikt met de musical vooral op de toeristen die in de naburige badplaats Benidorm verblijven. Regisseur Javier Muniz denkt dat Fame uitermate geschikt is voor een pretpark. “Zoveel mensen kennen het verhaal en de muziek, deze voorstelling spreekt jong en oud aan.” Ook in Nederland trekt dezelfde musical Fame – die het verhaal vertelt van een groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts – langs de theaters. De Nederlandse Fame is een productie van V&V Entertainment, het musicalhuis van Albert Verlinde en Roel Vente. De hoofdrollen worden vertolkt door Jim Bakkum en Kim-Lian van der Meij. V&V is, samen met Efteling Theaterproducties, ook verantwoordelijk voor The Sound of Music. Deze musical staat vanaf 17 september 2008 op de planken van Theater de Efteling.


© 2008 TEKST: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen