Cast Members Only

Opleiding voor Disney

Cast Members Only

Het ROC Aventus in Apeldoorn start een opleiding tot manager in Disneyland Paris. 

De opleiding wordt samen met het attractiepark opgezet.

Cursus Frans

Disneyland heeft steeds meer moeite om buitenlandse werknemers te vinden die de Franse taal spreken. De opleiding van Aventus omvat onder meer een intensieve cursus Frans. De tweejarige opleiding tot front office manager, die in februari van start gaat, wordt in het Engels gegeven. De leerlingen volgen twee stages in het buitenland, waarvan één als cast member bij Disneyland Resort in Parijs. Het bedrijf zorgt dan voor huisvesting en vervoer.

{googleads right}Communicatief vaardig

Aventus is de enige school in Nederland die specifiek opleidt voor Disneyland. De studie biedt plaats aan dertig tot veertig leerlingen. Op dit moment werken er ongeveer honderdvijftig Nederlanders in Disneyland Parijs. In de beginjaren was dit aantal veel hoger. Disneyland Paris heeft graag landgenoten als cast member omdat ze communicatief vaardig, sociaal en open minded zijn.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: LEO REYNOLDS

Meest bezochte parkprofielen