Tika uit TiTaTovenaar

Punt achter Tika

Tika uit TiTaTovenaar

Vandaag is een punt gezet achter de Efteling-parkvoorstelling Tika is jarig.

Voor het laatst vierde de dochter van TiTaTovenaar samen met haar vriendje Kwark haar verjaardag, in het bijzijn van honderden bezoekers. Het einde van de show – die werd geproduceerd in samenwerking met productiehuis V&V van Albert Verlinde en twee seizoenen te zien was – markeert een keerpunt in de entertainmentgeschiedenis van de Efteling.

Waardering

De parkshow TiTaTovenaar kende een aarzelend begin. Bezoekers konden aanvankelijk de verhaallijn moeilijk volgen. Diverse kleine aanpassingen en een uitleg over het verhaal voor de voorstelling verhielpen dat probleem. De waardering voor Tika is jarig steeg daardoor. Op de laatste dag kwamen veel trouwe bezoekers nog één keer naar de show om hun bijval kenbaar te maken.

{googleads right}Musicals 

Met het beëindigen van de TiTaTovenaar-parkshow komt ook een einde aan de reguliere parkvoorstellingen in Theater de Efteling. Het grote theater zal in de toekomst voornamelijk gebruikt gaan worden voor musicals en andere evenementen. Vanaf 17 september staat de avondvullende musical The Sound of Music in het theater van de Efteling. Deze musical heeft een open einde en zal op de planken blijven zolang er voldoende interesse van het publiek is.

Nieuw theater

Bezoekers van de Efteling hoeven in principe niet meer naar het theater bij de ingang van het park te wandelen om een voorstelling te zien; zij zullen (kleinere) shows kunnen bezoeken in het parkgebied zelf. Komend jaar krijgt de Efteling een nieuw theater tussen Spookslot en Piraña. Daar zullen vanaf seizoen 2009 parkvoorstellingen worden gegeven, net zoals in het Sprookjesbos Theater. Er zijn ook plannen voor een nieuw parktheater in het Ruigrijk, bij de Python. TiTaTovenaar verdwijnt met het stoppen van de show niet helemaal uit het leven van de Efteling. Het park is voornemens nieuwe initiatieven te ontwikkelen met de vergeetachtige tovenaar.

Aankondigingsbord Tika is jarig bij het Efteling Theater


© 24-8-2008 TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen