De Sprookjesboom

Sprookjesboom in trek

De Sprookjesboom

Sprookjesboom op Reis, de kindertheaterproductie naar de verhalen uit het Sprookjesbos in de Efteling, blijkt aan te slaan.

De voorstelling wordt in de voorverkoop het meest verkocht van alle kindervoorstellingen.

Tien poppen

Vandaag begonnen in Amsterdam de repetities voor de nieuwe kindermusical, die op woensdag 24 september de eerste try out beleeft in Theater De Bussel in Oosterhout en de première heeft op woensdag 8 oktober in Theater De Lievekamp in Oss. De regie is in handen van Wilma Hoornstra en het script is van Dick van den Heuvel. De voorstelling wordt gespeeld door vier acteurs en tien poppen. Marike Folles speelt onder meer Roodkapje, Koen Iking is onder andere grote boze Wolf, Nienke van Hassel is Geitje Benjamin en Mark Haayema speelt onder meer de Fakir.

Anders zijn

De Sprookjesboom zelf is niet te zien in de theaters; alleen zijn stem is te horen. Omdat hij er niet is, vragen de Sprookjesbosbewoners zich af hoe ze aan nieuwe verhalen moeten komen. Met behulp van de kinderen in de zaal wordt dat probleem opgelost. Het nieuwe Sprookjesboom-avontuur gaat over ‘anders zijn’ of ‘anders willen zijn’. Zo zou Klein Duimpje graag wat groter willen zijn, wil de draak graag gekust worden zonder dat de vlammen uit haar bek slaan en zou de heks ook wel eens mooi willen zijn.

Licentiehouder

De productie van Sprookjesboom op Reis is in handen van Albert Verlinde en Roel Vente van V&V Entertainment. Voor het eerst in het bestaan van het succesvolle productiehuis wordt een voorstelling specifiek voor iedereen vanaf twee jaar gemaakt. V&V heeft van licentiehouder de Efteling exclusief de rechten verkregen om reizende theatervoorstellingen te maken rondom de Sprookjesboom, waarin de karakters uit het Sprookjesbos van de Efteling centraal staan. 


© 2008 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen