Entree Liseberg

Zwaar zomerseizoen voor Liseberg

Entree Liseberg

Het bezoekersaantal van Liseberg in Göteborg staat onder druk.

Waar de meeste attractieparken in Europa het aantal gasten licht ziet stijgen of tenminste gelijk tred ziet houden met vorig jaar, daar levert Liseberg minstens vijf procent aan bezoekers in. Als deze trend doorzet, wordt 2008 het slechtste jaar voor het Zweedse park van dit millennium.

Negatieve publiciteit

Liseberg heeft in de afgelopen maanden te kampen gehad met ongelukken in het park, waaronder de crash van de Rainbow. Het neerstorten van het vliegende platform, waarbij achttien personen gewond raakten, veroorzaakte zowel nationaal als internationaal veel negatieve publiciteit. Liseberg stelt dat het nog te vroeg is om de neergang van het bezoekersaantal te wijten aan het ongeluk, al acht ze de kans groot dat er gasten om die reden zijn weggebleven.

{googleads right}Hittegolf

Een woordvoerder van het pretpark noemt ook de hittegolf waaronder Zweden in juli gebukt ging als mogelijke oorzaak van het tegenvallende seizoen. “Als het buiten meer dan dertig graden is, hebben bezoekers geen zin in een dagje Liseberg.” Zelfs de opkomende economische recessie kan een negatief effect hebben gehad op de bezoekersaantallen, oppert de zegsman. Liseberg hoopt dat september en oktober het seizoen nog enigszins goed kunnen maken. Het park is in die twee maanden nog zeventien dagen open.


© 2008 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen