Drukte bij de Game Gallery in de Efteling

8,8 miljoen bezoekers

Drukte bij de Game Gallery in de Efteling

Als alle Nederlanders die Airmiles gespaard hebben nú hun tegoed zouden inwisselen voor een dagje Efteling, zou het pretpark in Kaatsheuvel 8.888.888 gasten mogen verwelkomen.

Een dagje Efteling is één van de mogelijkheden waarvoor Airmiles-spaarders hun punten kunnen inleveren. Een kaartje voor het attractiepark kost 2700 miles. De 3,1 miljoen mensen in Nederland die Airmiles sparen hebben een gezamenlijk spaartegoed van 24 miljard Airmiles. Omgerekend is die spaarpot 240 miljoen euro waard. Het totaal gespaarde tegoed zou kunnen worden omgewisseld voor ruim 8,8 miljoen kaartjes voor de Efteling.

{googleads right}Kortspaarders

Toch zal dat niet snel gebeuren, omdat er veel keus is uit cadeaus waarvoor Airmiles omgewisseld kunnen worden – naast dagjes uit ook producten van V&D en Etos, reizen en sinds kort zelfs kunst – en omdat er langspaarders en kortspaarders zijn. Langspaarders zijn mensen die van sparen houden en hun miles bijna nooit inwisselen. “Zij hebben vaak tegoeden van twintig-, dertig- of veertigduizend Airmiles”, vertelt Henk Kok van Airmiles in ochtendblad Metro. “Dat is de categorie die langer doorspaart en dan een wat groter cadeau uitzoekt. We hebben ook een categorie snelle spaarders die een paar keer per jaar hun spaartegoed inruilt voor iets kleins, zoals een dvd of een dagje uit.”

Bijbetalen

Per huishouden is er gemiddeld een saldo van achtduizend Airmiles opgepot. Voor 2700 miles heeft men een kaartje voor de Efteling, maar er kan ook worden bijbetaald: een entreeticket kost dan 1200 Airmiles plus vijftien euro. Voor Walibi Holland kan alleen met bijbetaling een kaartje worden besteld: 1700 Airmiles en tien euro. Nog een tip voor al die noeste spaarders: een eersterangs zitplaats bij The Sound of Music in Theater de Efteling kost 1950 Airmiles en twintig euro. Wie daarbij ook nog het park wil bezoeken, moet 3000 Airmiles inleveren en 34 euro bijbetalen.

© 2008 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen