Party in CityWalk

CityWalk lokt gasten Pleasure Island

Party in CityWalk

CityWalk, het uitgaansgebied van Universal Studios, probeert de fans van Pleasure Island te lokken.

De zes nachtclubs die zich op het uitgaanseiland van Downtown Disney in Walt Disney World bevinden zijn inmiddels gesloten. CityWalk heeft zeven nachtclubs die wél open blijven. Door alle abonnementhouders van Pleasure Island gratis toegang aan te bieden tot de clubs in CityWalk hoopt Universal het Disney-uitgaanspubliek naar zich toe te trekken.

Sluiting

Disney heeft op Pleasure Island de deuren van zes dansclubs gesloten: BET SoundStage Club, Mannequins Dance Palace, Motion, 8Trax, Adventurer’s Club en The Comedy Warehouse. De panden worden in de komende maanden omgebouwd tot restaurants en winkels. Disney World hoopt hiermee meer gezinnen en groepen aan te trekken. Orlando verliest daarmee zijn belangrijkste uitgaansgebied. Tot de opening van Pleasure Island in 1989 was Church Street Station in downtown Orlando de grootste uitgaanszone van de stad. Dat gebied had zwaar te lijden onder de komst van Pleasure Island; zowel de inwoners van de stad als toeristen trokken steeds vaker naar het Disney-uitgaansgebied, waardoor Church Street Station steeds meer van zijn glans verloor. De opening van CityWalk bij het nabijgelegen Universal Studios in 1999 gaf Church Street Station de genadeklap.

{googleads right}Gratis toegang

Nu Disney zijn Pleasure Island heeft ontdaan van de nachtclubs en is gestopt met de New Year’s Eve Every Night-feesten, ziet CityWalk zijn kansen schoon. Universal Resort Orlando biedt alle houders van een Pleasure Island-jaarkaart tot 31 maart 2009 gratis toegang aan. De abonnementhouders mogen zonder te betalen feesten in de zeven clubs van CityWalk: Red Coconut Club, Bob Marley’s, Pat O’Brien’s, Rising Star, The Groove, Latin Quarter en Jimmy Buffett’s Margaritaville. De jaarkaarthouders van Pleasure Island krijgen van het Disney-concern bovendien hun geld terug.

Afscheid

Het afscheid van de zes clubs werd door duizenden mensen bijgewoond. Alle clubs openden een uur eerder om de feestgangers niet langer te laten wachten. Voor de populaire Adventurer’s Club ontstonden lange rijen van mensen die nog één keer de komische zoektocht naar de avontuurlijke schatten wilden meemaken. De laatste avond voor de Pleasure Island-clubs in Walt Disney World werd afgesloten met een speciaal vuurwerk.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: UNIVERSAL

Meest bezochte parkprofielen