Feest vieren met Mickey Mouse - Foto: Disney

Feesten met Mickey

Feest vieren met Mickey Mouse - Foto: Disney

De Disney-parken in Walt Disney World in Orlando en Disneyland Resort in Anaheim gaan zich richten op Amerikanen die hun verjaardag of een andere feestelijke gebeurtenis willen vieren.

Volgens het management zijn Celebration vacations een nieuwe trend en spelen de Disney-parken daar op in.

Familiefeestelijkheden

Celebration vacations zijn vakanties die ter ere van familiefeestelijkheden – zoals verjaardagen, jubilea en reünies – worden gehouden. Amerikanen trekken er massaal op uit om een mijlpaal binnen de familie te vieren. Onderzoeken wijzen uit dat zeventig procent van alle Amerikanen wel eens een reis maakt ter gelegenheid van een feestelijke gebeurtenis. Walt Disney World in Florida en Disneyland Resort in Anaheim (Californië) willen in 2009 op die trend inspelen met diverse activiteiten en aanbiedingen.

{googleads right}Gratis toegang

Een van de onderdelen van het project What Will You Celebrate? is dat jarigen gratis toegang krijgen tot een Disney-park. Het is voor het eerst in zijn bestaan dat Disney een dergelijke actie voert. Van tevoren moeten gasten die gebruik willen maken van het verjaardagsaanbod zich registreren op de website van het Disney-park naar keuze. Op de dag zelf moeten zij een identiteitsbewijs kunnen tonen.

Interactive street parties

What Will You Celebrate? start op 1 januari 2009 en heeft naast gratis entree nog diverse andere feestelijke elementen. Zo zijn de parken versierd met kleurrijke banners, zijn er interactieve street parties en krijgen de jarigen een button opgespeld. Om het feest voor de jarige of jubilaris nog meer kleur te geven, kunnen er allerlei extra’s worden geboekt in de parken, zoals meet & greets met de Disney-figuren, taarten, romantische rondvaarten of gethematiseerde feestjes.

2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY, PAUL HIFFMEYER

Meest bezochte parkprofielen