Hoelahoepen

Geen wereldrecord hoelahoepen

Hoelahoepen

Het is niet gelukt om meer dan 343 hoelahoepers bij elkaar te brengen in Walibi Belgium om zo het wereldrecord hoelahoepen te verbeteren.

Het record hoelahoepen staat op 343 deelnemers en is gevestigd in Groot-Brittannië. Ter gelegenheid van het uitkomen van de dvd Alvin & The Chipmunks in het Nederlands werd vandaag getracht dat wereldrecord te breken. Filmmaatschappij 20th Century Fox Home Entertainment beloofde aan de vereniging SOS Kinderdorpen een bedrag van vijf euro per hoelahoepende deelnemer. Er werd gerekend op minimaal vijfhonderd kinderen en volwassenen die in Walibi Belgium zouden proberen de hoepel al draaiend met de heupen hoog te houden. De teller bleef echter steken op bijna tweehonderd, waardoor het wereldrecord niet eens werd benaderd.

{googleads right}Tweeduizend euro

De inspecteur van het Guinness Book of Records en de aanwezige gerechtsdeurwaarder konden niet anders dan vaststellen dat het Britse wereldrecord niet geëvenaard was. Maar echt teleurgesteld waren de aanwezige hoelahoepers niet. Op vrolijke muziek werd er in Walibi Belgium twee minuten lang enthousiast gehoelahoept. 20th Century Fox besloot daarop het toegezegde bedrag van vijf euro per deelnemer te verdubbelen, waardoor een vertegenwoordigster van SOS Kinderdorpen een cheque van tweeduizend euro in ontvangst kon nemen.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: TONY DE MISFIT

Meest bezochte parkprofielen