Uitzicht over Phantasialand

Gemeenteraad achter Phantasialand

Uitzicht over Phantasialand

De gemeenteraad van Brühl staat in meerderheid achter de uitbreiding van Phantasialand met zestien hectaren.

De partijen Die Grünen en FW/BVB stemden tegen.

Groeimogelijkheden

De drie grootste partijen – de christelijke CDU, de sociaaldemocratische SDP en de liberale FDP – stemden voor uitbreiding van het attractiepark. Vooral het scheppen van nieuwe banen gaf daarbij de doorslag. FDP-fractievoorzitter Jochem Pitz tijdens de gemeenteraadsvergadering: “Phantasialand heeft duidelijk gemaakt dat het zonder groeimogelijkheden geen toekomst heeft. Het kan niet zo zijn dat een familiebedrijf, dat meer dan twaalfhonderd mensen aan werk heeft geholpen, kopje onder gaat.”

Protesthandtekeningen

Voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering overhandigde het burgercomité Vijftigduizend bomen – verwijzend naar het aantal bomen dat voor de uitbreiding gekapt zou moeten worden – 7264 protesthandtekeningen. Het comité vecht de uitbreiding van het park al lange tijd aan.

{googleads right}Schijnheilig

Volgens het regionale dagblad Kölner Stadt-Anzeiger krijgt de SPD veel kritiek op de bereidheid een compromis te sluiten over de uitbreiding van Phantasialand. De sociaaldemocraten krijgen het verwijt schijnheilig te zijn omdat ze zich tijdens de jaarlijkse boomplantdag nog opwierpen als ‘beschermers van het groen’ in de regio.  

Instemming

De uitbreidingsplannen ten westen van het park gaan nu naar de Regionalrat Köln. Ook die moet instemmen met het bouwplan voordat het mag worden uitgevoerd. De grootste fractie, de CDU, heeft al laten weten de beslissing van de fractiegenoten in Brühl te zullen steunen. De uitvoering van de eerste fase van het uitbreidingsplan van Phantasialand is met de zegen van de gemeente een stuk dichterbij gekomen.


© 2008 PARKPLANET – FOTO:
TOMCORNER

Meest bezochte parkprofielen