Bezoekers in Futuroscope

Haalt de toekomst Astérix in?

Bezoekers in Futuroscope

Het futuristische park Futuroscope is aan een opmars bezig. Na een aantal moeilijke jaren loopt het toekomstpark nu als een trein.

De bezoekersaantallen zijn gestegen met vijf procent, waardoor de kans bestaat dat Futuroscope Parc Astérix inhaalt op de ranglijst van meest bezochte Franse attractieparken.

Investeringen

De eerste jaren van deze eeuw had Futuroscope het moeilijk: vanaf 2000 liepen de bezoekersaantallen gestaag terug en stapelden de financiële moeilijkheden zich op. Het management besloot vorig jaar in een soort alles-of-niets-poging de problemen radicaal aan te pakken. De helft van alle futuristische filmvoorstellingen werd vernieuwd en er werd flink geïnvesteerd in de nieuwe attractie Les Animaux du Futur. De investeringen wierpen vruchten af: net als alle pretparken in Europa kan Futuroscope terugkijken op een geslaagde zomer. De toename van het aantal gasten is zelfs zo groot dat het park bij Poitiers mogelijk Parc Astérix voorbij gaat in de top vier van Frankrijk.

{googleads right}Stuivertje wisselen

De bovenste plaatsen in de Franse populariteitslijst worden nu nog ingenomen door Disneyland Parijs, Walt Disney Studios en Parc Astérix (respectievelijk op een eerste, tweede en derde plaats). Die ranglijst leek behoorlijk onwrikbaar, met Futuroscope op een vierde plek. Het futuristische technologiepark kreeg in de maanden juli en augustus echter een recordaantal van 510.000 bezoekers over de vloer. In totaal brachten dit seizoen al zeventigduizend meer gasten een bezoek aan het themapark dan in 2007. Het park hoopt het succesvolle jaar af te sluiten met 1,65 miljoen bezoekers. Mocht dat aantal gehaald worden, dan heeft Futuroscope meer bezoekers getrokken dan Parc Astérix en wisselen die twee parken stuivertje op de ranglijst.

Omzet

Ook financieel gaat het Futuroscope voor de wind. De netto-inkomsten liggen anderhalf miljoen euro hoger dan vorig jaar. Het park verwacht in 2008 een omzet te halen van 75 miljoen euro, acht procent meer dan in 2007. Voor volgend jaar heeft het park als nieuwe attractie de 4D-film Arthur en de Minimoys op het affiche staan, een bewerking van de gelijknamige bioscoopfilm uit 2006. 

© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: LUIS IRISARRI 

Meest bezochte parkprofielen