Halloweenkunst

Halloweenkunst in Parijse metro

Halloweenkunst

Ter gelegenheid van Halloween presenteert Disneyland Paris een kunstwerk in twee metrostations van de Franse hoofdstad.

De kunstobjecten zijn gemaakt door de van oorsprong Amerikaanse – maar al tien jaar in Frankrijk wonende – kunstenaar Troy Henriksen.

Street art

Henriksen liet zich bij zijn graffitiachtige werk – hij noemt het zelf ‘street art’ – inspireren door de oranje pompoenmannetjes, hét symbool van Disneyland Parijs tijdens Halloween. De gerenommeerde kunstenaar is beroemd om zijn grote schilderijen die bol staan van kleuren, letters en cijfers op alle mogelijke manieren op het vlak gezet. Henriksen werkt graag ‘live’ op straat of in de metro. “Voor mij is dat terugkeren naar de basis. Ik heb, toen ik net aankwam in Parijs, een tijdje in de stations en tunnels van de metro geleefd”.

{googleads right}Metrostations

De werken van Troy Henriksen zijn van 15 tot en met 19 oktober 2008 te bewonderen in het Parijse metrostation St. Augustinus en van 18 oktober tot 4 november in metro Georges V (hoek Avenue Georges V / Rue François 1er).

Halloween Night

Disneyland Paris staat van 4 oktober tot en met 2 november in het teken van Halloween. Op de avond van 31 oktober vindt er de beroemde Disney Halloween Night plaats. 

Halloweenkunst 
De Halloweenkunst van Henriksen
Halloweenkunst
Henriksen aan het werk aan zijn ‘street art’

© 2008 PARKPLANET – FOTO’S: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen