Lijnbus - Foto: Nilkes

Lobby naar lijndienst

Lijnbus - Foto: Nilkes

Toverland is voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen niet optimaal te bereiken.

Ze moeten eerst met de trein naar het station Horst-Sevenum en vervolgens met belbus lijn 65 naar het park. De belbus dient minimaal een uur van tevoren gereserveerd te worden. De directie van Toverland wil de graag de bereikbaarheid van het pretpark verbeteren en is om die reden in gesprek met diverse autoriteiten om te kijken naar toekomstige mogelijkheden.

Ook van Venlo

Een grote wens van zowel directie als personeel is om een vaste lijndienst te realiseren, niet alleen vanaf station Horst-Sevenum maar ook met het treinstation Venlo als vertrekbasis. De lobby naar lijndiensten van en naar het park zal naar verwachting nog geruime tijd in beslag nemen.

{googleads right}Huifkartocht

Van 11 tot en met 26 oktober 2008 heeft Toverland tijdelijk een extra openbaar vervoersdienst: het is in die periode mogelijk een rit te maken per huifkar van het station Horst-Sevenum naar Toverland. Initiatiefnemer is huifkarbestuurder Jan Verheijen, geen onbekende in Sevenum want bij menige familiedag, vriendenweekend of andere feestelijke happening staat hij met zijn vervoermiddel klaar. “Het openbaar vervoer naar Toverland is nog niet optimaal, vandaar dat ik bij de directie mijn idee heb gelanceerd”, aldus Verheijen, die bezoekers binnen een half uur naar het attractiepark brengt. “En ook de rit terug sluit goed aan op het treinverkeer richting Venlo en Eindhoven, zodat mensen niet lang hoeven te wachten.”

Reserveren

Toverland-bezoekers die de nostalgische huifkartocht willen maken, moeten minstens drie dagen vooraf telefonisch reserveren op (077) 467 70 50. Er is een minimale aanmelding nodig om de rit te kunnen maken. Uiterlijk twee dagen voordat men naar Toverland gaat, wordt men geïnformeerd of de huifkarrit doorgang vindt.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: NILKES

Meest bezochte parkprofielen