Piet Piraat in Plopsa Indoor

Nederlandse Plopsa pas jaar later open

Piet Piraat in Plopsa Indoor

De eerste Nederlandse vestiging van Plopsaland gaat een jaar later open dan gepland was.

Het overdekte pretpark komt naast De Huttenheugte, een bungalowpark uit de Center Parcs-keten, bij de Drentse stad Coevorden. Door vertragingen bij het uitvoeren van de bouwplannen wordt de start van de nieuwe Plopsa Indoor pas rond kerstmis 2009 verwacht.

Aannemer

Het indoor themapark in Coevorden krijgt een oppervlakte van anderhalve hectare, waarvan één hectare overdekt is. Plopsa Indoor Coevorden richt zich op gezinnen met kinderen tussen vier en elf jaar. De capaciteit van de accommodatie is 3500 bezoekers per dag. Naar verwachting zullen driehonderdduizend mensen per jaar de poorten passeren. Volgens de eerste plannen zou het overdekte park rond kerstmis van dit jaar worden opgeleverd. RTV Oost meldt dat het echter wel kerst 2009 kan worden voor de eerste Nederlandse Plopsa Indoor de poorten opent. De bouwkosten – die geraamd waren op vijftien miljoen euro – vallen veel hoger uit dan verwacht en exploitant Studio 100 is nog op zoek naar een geschikte aannemer voor het project. Om de kosten te reduceren gaat Plopsa besparen op de infrastructuur van het overdekte pretpark. Volgens Studio 100 zullen die besparingen echter niet zichtbaar zijn voor de gasten.

{googleads right}Oplevering

Na de opening van Plopsa Coevorden zou een begin worden gemaakt met een tweede Nederlandse vestiging, bij Ahoy’ in Rotterdam. De oplevering van dat overdekte pretpark staat gepland voor 2010. In hoeverre de vertraging van de opening van Plopsa Indoor Coevorden ook effect heeft op de bouwplannen in Rotterdam is niet bekend.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: PLOPSA

Meest bezochte parkprofielen