Mascottes van Walibi World

Oud-Ooit-directeur naar de polder

Mascottes van Walibi World

Oud-Land van Ooit-baas Mascha van Till wordt de nieuwe directeur van Walibi Holland. Van Till nam in juni 2006 de scepter van Ooit in Drunen over van haar ouders, Marc en Marjan Taminiau.

Van Till wilde het ridderpark nieuw elan geven – onder meer door een modernere uitstraling – maar werd daarin gehinderd door de negatieve perikelen rondom haar vaders nieuwe Ooit-park in het Belgische Tongeren. Die sloegen terug op het in 1989 opgerichte park in Brabant, waardoor bezoekers wegbleven en leveranciers kopschuw werden. In november vorig jaar restte Mascha van Till uiteindelijk niets anders dan het faillissement van het Land van Ooit aan te vragen.

{googleads left}Bezoekersaantallen

In haar nieuwe werkkring is er voor Van Till voldoende werk aan de winkel. Het park in de Flevopolder heeft de afgelopen jaren de bezoekersaantallen steeds zien dalen, tot slechts 834.000 in 2007. Was Walibi Holland ooit – in de tijd dat de Amerikanen er de dienst uitmaakten en het pretpark Six Flags Holland heette – nog de meest serieuze concurrent van de Efteling, tegenwoordig staat het niet eens meer in de top drie van meest bezochte Nederlandse attractieparken.

Verwaterde doelgroepen

Mascha van Till, die gepokt en gemazeld is in de dagrecreatiewereld en onder meer ook bij Madame Tussaud’s werkte, ziet zich voor de uitdaging geplaatst de verwaterde doelgroepen van Walibi Holland beter te definiëren en het attractieaanbod op niveau te houden. Van Till volgt bij Walibi World – inmiddels onderdeel van de Franse parkenketen Compagnie des Alpes – directeur Jan Reuvers op.

Naar de parkplanner van Walibi Holland

© Tekst: Parkplanet – Foto’s: Gnislew

Meest bezochte parkprofielen