Klooster en kapel in The Sound of Music

The Sound of Music in de Efteling is groots en complex

Klooster en kapel in The Sound of Music

De musical The Sound of Music in Theater de Efteling is groots en complex opgezet.

De voorstelling kende een voorbereidingstijd van drie jaar en voor de eerste vijf maanden worden de kosten beraamd op 2,5 miljoen euro.

Glas-in-lood

The Sound of Music heeft het grootste decor dat de producenten V&V Entertainment en Efteling Theaterproducties ooit hebben gehad. “Onze voorstelling wordt groots en rijk”, vertelt Albert Verlinde, één van de producenten. “Ook de zaal zelf wordt gebruikt als toneel. In de zijwanden zitten verlichte glas-in-loodramen en de nonnen komen door de zaal op. In het klooster kunnen we de kapel prachtig uitlichten. En wat heel bijzonder is: het huis van de familie Von Trapp komt uit de kap naar beneden zakken.”

{googleads right}Pure vorm

De versie van The Sound of Music die in Kaatsheuvel op de planken staat gaat terug naar de basis van het verhaal uit 1959. Verlinde: “We haken aan bij wat Rodgers en Hammerstein destijds op papier hebben gezet en die invalshoek wijkt soms af van wat in de wereldberoemde film te zien is”. Collega Roel Vente vult aan: “Wij brengen The Sound of Music in zijn pure vorm, zoals de makers hem hebben bedoeld. Dat houdt in dat we het verhaal meer vanuit het perspectief van de kinderen volgen. En dat het geen greatest hits-show wordt, zoals in Londen, zodat de scènes de aandacht krijgen die ze verdienen.”

Geannuleerd

Vanwege de complexiteit van de show moesten de eerste en tweede voorstelling van The Sound of Music geannuleerd worden. De try outs in de Efteling starten nu op vrijdag 19 september 2008.

Het huis van de familie in The Sound of Music
Achter de schermen wordt nog hard gewerkt aan de villa van de familie Von Trapp

© 2008 TEKST & FOTO’S: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen