Onthulling Theater de Efteling

Theater de Efteling los van het park

Onthulling Theater de Efteling

Met de presentatie van een aangepaste naam is het theater van de Efteling toegetreden tot de wereld van zelfstandige theaters.

“Het was nog steeds niet iedereen duidelijk dat je ook een musical in het theater van de Efteling kunt bezoeken zónder naar het park te gaan. Om dat beter kenbaar te maken heeft het theater vanaf vandaag een iets aangepaste naam: Theater de Efteling”, aldus presentator en producent Albert Verlinde. Samen met hoofd Entertainment van de Efteling Jeroen Zwartjes onthulde hij het nieuwe naambord van Theater de Efteling.

Open eind theater

Theater de Efteling is nu een zelfstandig onderdeel van de Wereld vol Wonderen, net als het park, het hotel, de golfbaan en het radiostation, legde Jeroen Zwartjes uit. Het theater in Kaatsheuvel is het derde open eind musicaltheater van Nederland. Evenals in het Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht worden er producties geprogrammeerd zonder een vaste sluitingsdatum. Verlinde: “De drie open eind theaters zijn mooi verspreid over Nederland: Scheveningen in het westen, Utrecht in het midden en Kaatsheuvel meer zuidelijk in het land. Theater de Efteling is uitstekend bereikbaar en heeft ongekend goede parkeervoorzieningen.”

{googleads right}Grootste decor

Bij de onthulling van de nieuwe naam was ook Verlindes zakenpartner Roel Vente aanwezig, evenals de castleden van de musical The Sound of Music. Het hele gezelschap vierde vandaag een home coming party: de castleden betrokken voor het eerst het theater voor de repetities. “De musical van het duo Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II speelt zich af in het grootste decor dat we ooit als V&V Entertainment en Efteling Theaterproducties hebben gehad”, verklapt Albert Verlinde. “Het complete huis van de familie Von Trapp komt uit de kap van het theater zakken.”

Onthulling Theater de Efteling
Albert Verlinde, Roel Vente en Jeroen Zwartjes onthullen samen de hoofdrolspelers 
van The Sound of Music het nieuwe naambord van Theater de Efteling
© 2008 TEKST & FOTO’S: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen