Waterpret in de Splash Battle

Wakobato: waterpret in Wuze Town

Waterpret in de Splash Battle

Phantasialand krijgt in 2009 een nieuwe attractie, grenzend aan het dorpje Wuze Town: Wakobato, een zogenaamde Splash Battle.

Wakobato komt in het meer waaraan tot vorig jaar nog het sprookjespad van Phantasialand lag. De sprookjestaferelen, die sinds de opening van het park in 1967 deel uitmaakten van het attractieaanbod, zijn ontmanteld. Het meer krijgt een opknapbeurt en nieuwe beplanting.

Wuze-sprookje

Wakobato is een boottocht over het meer waarbij de bezoekers met waterpistolen kunnen schieten op doelen. Rond de attractie heeft Phantasialand, net zoals rond Wuze Town, een compleet verhaal geschreven. Op en langs het meer leven volgens de overlevering de Wasser-Wuze, die leven van vis. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleding: een gele broek, waterdichte hoed en een boeigordelriem die er voor zorgt dat ze, als ze uit hun vissersboot vallen, blijven drijven. Want Wasser-Wuze kunnen niet zwemmen, vertelt het verhaal.

{googleads right}Niet luidruchtig

Wakobato is een Splash Battle, een waterattractie die al in veel pretparken te vinden is, in verschillende gedaanten. Walibi World had de wereldprimeur van de attractie. Inmiddels heeft Movie Park Germany zijn Spongebob Squarepants Splash Bash, sinds dit jaar kent Bobbejaanland de overdekte Banana Battle, in Legoland vaart de Pirates Splash Battle en in Alton Towers heten de waterbootjes Battle Galleons. Phantasialand heeft voor deze attractie gekozen omdat het een stil vervoerssysteem is. Door de ligging van het meer, tegen de bebouwde kom van Brühl aan, is een luidruchtige attractie op die plek niet toegestaan.

© 2008 PARKPLANET – FOTO: HALFNINJA

Meest bezochte parkprofielen