Futuristische ritten in Adevnture World

Adventure World in Almere of Velsen?

Futuristische ritten in Adevnture World

Niet alleen Almere is in de race voor het futuristische pretpark Adventure World, ook Velsen aast op de bezoekersmagneet.

Het Recreatieschap Spaarnwoude in Velsen-Zuid wordt ook genoemd als mogelijke vestigingsplaats voor het 3D-park.

Indoorpark

Adventure World wordt volgens de initiatiefnemers het grootste indoorattractiepark in Europa. In het moderne gebouw kunnen bezoekers allerlei spectaculaire ritten maken en activiteiten ondernemen, zonder uit de stoel te hoeven komen. Het publiek kan ‘meevliegen’ in een straaljager, ‘racen’ in een Formule 1-wagen en een ‘ruimtevlucht’ maken, allemaal virtueel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde driedimensionale simulatietechnieken, zoals 3D-videosystemen, surround geluidssystemen, hydraulische bewegingstechnieken en special effects.

{googleads right}Locatie

Het gemeentebestuur van Velsen en het bestuur van het Recreatieschap hebben de plannen voor Adventure World inmiddels bekeken. De locatie die de initiatiefnemers op het oog hebben is de Zuiderscheg, tussen de snelwegen A22 en A9 en achter afvalverwerker ReinUnie. De mogelijke vestigingsplaats in Almere is de nieuw te bouwen Strandboulevard.

Bezoekersaantallen

Adventure World moet jaarlijks tussen de 750.000 en twee miljoen bezoekers trekken. Bij 460.000 bezoekers draait het park quitte. De vraag is of die bezoekersaantallen gehaald zullen worden. De geschiedenis toont aan dat bezoekcijfers in de prognoses voor de bouw vaak te hoog worden geschat.


© 2008 PARKPLANET
 

Meest bezochte parkprofielen