Themagebied Griekenland in het Europa-Park

Amerikaanse prijzen voor Europeanen

Themagebied Griekenland in het Europa-Park

Het Amerikaanse entertainmentvakblad Amusement Today heeft zijn jaarlijkse Golden Ticket Awards uitgereikt.

Lezers van het blad konden het beste park, het beste kinder- en waterpark en het beste zeedierenpark aanwijzen. Bovendien konden de stemmers aangeven in welk park het beste eten wordt geserveerd, waar het personeel het vriendelijkst is, welk park het schoonst is en wie zich op de borst mag kloppen voor de parkaanleg.

Beste parken

Het is niet verwonderlijk dat bij een Amerikaanse enquête de meeste stemmen en dus ook de meeste awards naar Amerikaanse parken gaan. Toch zijn er ook successen te melden voor Europese parken. En wie het lukt om een vermelding te krijgen tussen het Amerikaanse geweld, mag met recht trots zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor Pleasure Beach in het Engelse Blackpool en Europa-Park in het Duitse Rust. Zij behaalden respectievelijk een vijfde en een zesde plaats in belangrijkste de top tien, die van Beste parken.

Juiste mix

De verkiezing van het beste park werd voor de elfde keer op rij gewonnen door Cedar Point in Ohio. In de top tien kregen ook Busch Gardens Europe in de staat Virginia (tweede), Disneyland Anaheim (vierde) en Islands of Adventure (vijfde, ex aequo met Pleasure Beach) een plaatsje. Volgens Amusement Today hebben de winnaars hun ereplaatsje vooral te danken aan de juiste mix van attracties. 

Parkaanleg

Ook de Efteling kreeg een plaats in een van de lijstje van Amusement Today: het Kaatsheuvelse pretpark werd tweede in de categorie Beste parkaanleg, na Busch Gardens Europe. De Efteling bleef Epcot voor.

{googleads right}Waterattractie

Darkride Valhalla in Pleasure Beach Blackpool veroverde een tweede plaats in de categorie Beste waterattractie, na Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls in Islands of Adventure, maar nog voor Splash Mountain in Disney’s Magic Kingdom in Florida. Het loopspookhuis Hotel Gasten in het Zweedse park Liseberg werd derde in de categorie Beste walkthrough attractie.

Kinder- en zeedierenpark

De titel Beste kinderpark was voor Legoland (het park in Californië), met op een derde plaats Farup Sommerland in Denemarken. De hele top drie van de categorie Beste zeedierenparken werd gedomineerd door SeaWorld (respectievelijk Orlando, San Antonio en San Diego).

Beste darkrides

De beste darkrides zijn volgens de Amerikanen Amazing Adventures of Spider-Man in Islands of Adventure en Twilight Zone Tower of Terror in Disney’s Hollywood Studios. Dezelfde attractie staat ook in de Walt Disney Studios in Parijs. Pirates of the Caribbean – ook te zien in Disneyland Parijs – eindigde op een vijfde plaats.

Indoor achtbaan

De achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster in Disney’s Hollywood Studios werd tweede in de categorie Beste indoor achtbaan en is ook in de Walt Disney Studios te beleven. Eerste plaats in die top tien was voor Revenge of the Mummy in Universal Studios Orlando.

© 2008 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen