Main Street in het Magic Kingdom in Florida - Foto: Melissa van Vliet voor Parkplanet

Analisten vrezen terugloop

Main Street in het Magic Kingdom in Florida - Foto: Melissa van Vliet voor Parkplanet

Economische analisten van de Amerikaanse Citigroup en Morgan Stanley vrezen dat de wereldwijde kredietcrisis zijn weerslag zal hebben op de bezoekersaantallen van Walt Disney World en Disneyland.

De analisten schrijven in hun financiële rapporten dat verwacht mag worden dat in de laatste maanden van 2008 en in 2009 een terugloop van het aantal bezoekers verwacht mag worden. Op dit moment is er nog geen negatief effect te merken van de kredietcrisis; het aantal bezoekers van de Amerikaanse parken voldoet nog steeds aan de vooraf opgestelde prognoses.

{googleads right}Aandelen

De voorspellingen van de twee vooraanstaande analisten hadden onmiddellijk effect op de aandelen van de Walt Disney Company, waartoe Walt Disney World in Florida en Disneyland in Anaheim behoren. Het aandeel verloor na de bekendmaking 4,7 procent van zijn waarde op de beurs. Dat is boven het gemiddelde verlies van de Dow Jones die dag; de Amerikaanse aandelenmix moest 2,5 procent inleveren. 

© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: MELISSA VAN VLIET

Meest bezochte parkprofielen