Trabant

Erehaag van Trabi’s

Trabant

De Duitsers herdenken de hereniging van Oost- en West-Duitsland. Europa-Park viert de Duitse eenwording mee, met Trabantjes en parachutisten.

Twintig Trabanten – de typisch Oost-Duitse auto’s die liefdevol Trabi’s worden genoemd – puffen op 3 oktober door de Deutsche Allee van het Europa-Park. Het pretpark viert, net als iedereen bij onze oosterburen, de achttiende verjaardag van de hereniging van Oost- en West-Duitsland op 3 oktober 1990. De Trabi’s worden gedurende de dag als een soort erehaag langs de Deutsche Allee, de ingangsstraat van het park, opgesteld. Daar staan ook twee originele stukken van de Berlijnse Muur, die tussen 13 augustus 1961 en 9 november 1989 Berlijn in twee delen scheidde. Bij de muurdelen kunnen de gasten zich die dag laten fotograferen. De foto krijgen zij gratis mee.

{googleads right}Duitse vlag

De hele dag zijn er diverse festiviteiten in Europa-Park, zoals optredens van artiesten en cabaretiers. Om één uur zullen parachutisten – gehuld in de Duitse kleuren zwart, rood en geel – in het park landen.


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: STIJNH

Meest bezochte parkprofielen