Dagje uit

Onderzoek: markt voor dagtrips verzadigd

Dagje uit

Elke Nederlander maakt gemiddeld zo’n zes dagtrips per jaar naar evenementen, dierentuinen en pretparken als de Efteling, Slagharen of Walibi Holland.

Dat blijkt uit onderzoeksgegevens van het ContinuVakantie-Onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). In totaal worden jaarlijks bijna 95 miljoen reisjes naar dagbestemmingen gemaakt. Naast attractie- en dierenparken gaat het daarbij ook om evenementen als muziekfestivals en bijvoorbeeld kerstmarkten.

{googleads right}415 miljoen uitjes

Alles bij elkaar maken landgenoten ongeveer 415 miljoen daguitjes. Daarbij zijn ook kortere reisjes, van minimaal twee uur, meegeteld. Omgerekend per inwoner is dat 26 dagtripjes per jaar. Vooral senioren houden van een dagje weg in eigen land: de Nederlandse vijftigplussers gaan elk jaar meer dan honderd miljoen keer op pad. 75-Plussers nemen daarvan nog tien miljoen dagtrips voor hun rekening.

Geen groei meer

De onderzoekers van het NIPO denken dat de markt voor dagjes uit is verzadigd en niet meer zal groeien. Men gaat zelfs eerder uit van een daling van het aantal dagtrips per jaar.

Naar de parkplanner van de Efteling


© 2008 PARKPLANET – FOTO: FRAHA

Meest bezochte parkprofielen