De eerstesteenlegging van de nieuwe achtbaan

Over de kop op 32 meter hoogte

De eerstesteenlegging van de nieuwe achtbaan

De nieuwe achtbaan die Europa-Park komend seizoen opent krijgt vier loopings en een katapultstart waarbij de treintjes in 2,5 seconden een snelheid van honderd kilometer bereiken.

Dat is vandaag bij de officiële eerstesteenlegging bekend gemaakt. De baan bevat één rechte looping – een recordhouder in Europa: van 32 meter hoog – en drie kurkentrekkers (schroeven van 360 graden). Uniek is dat een heuvel van het achtbaantraject door de looping heen loopt.

{googleads right}Ruim een kilometer lang

De totale hoogte van de katapultbaan is 38 meter en de lengte is 1056 meter. Een rit duurt drie minuten en twintig seconden en kan beleefd worden door bezoekers die minstens een meter veertig groot en tien jaar oud zijn. De achtbaan begint met een stukje darkride. Elke trein kan twintig gasten meenemen en met het aantal van vijf treinen komt de theoretische capaciteit van de baan op 1720 personen per uur. De roller coaster wordt gebouwd door Mack Rides, het productiebedrijf van de familie Mack, waartoe ook Europa-Park behoort.

Vraag van bezoekers

De achtbaan wordt gebouwd in een nieuwe themazone die naast de themagebieden Portugal en Scandinavië ligt. Europa-Park zegt met de nieuwe thrill ride in te spelen op de grote vraag van bezoekers naar een loopingachtbaan. De attractie zal bij de opening van het nieuwe seizoen in gebruik worden genomen.

De 32 meter hoge looping in aanbouw
De megalooping in aanbouw

© 2008 PARKPLANET – FOTO’S: EUROPA-PARK

Meest bezochte parkprofielen