Piet Piraat poseert met gasten in Plopsaland De Panne

Plopsa geeft thema’s eigen boegbeeld

Piet Piraat poseert met gasten in Plopsaland De Panne

Plopsaland gaat thema’s in het park koppelen aan een specifieke figuur uit de Studio 100-stal.

Dit najaar gebeurde dit voor het eerst: het bij kinderen populaire karakter Piet Piraat werd het boegbeeld van het Halloweenfeest. Dat is het park zo goed bevallen dat ook andere thema’s een hoofdrolspeler krijgen.

Piet Piraat

Het Halloweenfeest in Plopsaland was aanleiding voor de lancering van de nieuwe dvd Piet Piraat en de Pompoenkoning en het boek Piet Piraat Griezelverhalen. Het park in De Panne, aan de Vlaamse kust, staat nog tot en met 2 november in het teken van Halloween en heeft een speciale Halloweenshow met Piet Piraat op het programma staan. De jeugdzender Ketnet zendt gedurende een maand speciale griezelafleveringen van Piet Piraat uit.

{googleads right}Stitch

Het koppelen van een specifiek karakter aan een evenement is niet nieuw: Disneyland Parijs heeft al ervaring met deze manier van cross promotion. Aan Halloween in het Franse park werd enkele jaren geleden het blauwe ruimtewezentje Stitch gekoppeld. Tegenwoordig vormen de ‘slechteriken’ uit de Disney-films het gezicht van Halloween: Cruella de Vil uit de 101 Dalmatiërs, kapitein Haak uit Peter Pan, Ursula uit De kleine zeemeermin, de boze heks Maleficient uit Doornroosje en Jafar uit Alladin


© 2008 PARKPLANET – FOTO: YVES HANOULLE

Meest bezochte parkprofielen