De tunnel in Sea Life

Topdrukte bij Sea Life in Gardaland

De tunnel in Sea Life

Het nieuwe Sea Life bij Gardaland is een groot succes: in ruim drie maanden tijd trok het overdekte zeedierenpark meer dan tweehonderdduizend bezoekers.

De vestiging van Sea Life bij het Italiaanse pretpark opende begin juni zijn poorten. Half september stond de teller al op meer dan tweehonderdduizend bezoekers. In totaal heeft de Engelse Merlin Entertainment-groep – waartoe naast de Sea Life-keten ook Gardaland behoort – vijftien miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe zeedierenattractie.

Populair

De bezoekers van Gardaland Sea Life worden langs 37 levensgrote aquaria geleid, die elk een eigen thema hebben. In totaal leven er vijfduizend vissen in het zeedierenpark, verdeeld over honderd verschillende soorten. Volgens Gardaland Sea Life-woordvoerster Sabrina Repetto zijn vooral de kwallen en de trompetvissen erg populair bij de gasten. “En ook de transparante tunnel is een hit bij de bezoekers. De tunnel van plexiglas voert over de bodem van de oceaan. De toeschouwers kunnen bijvoorbeeld van dichtbij zien hoe de vrouwelijke luipaardhaai loert op haar lunch.”

{googleads right}Persaandacht

De Sea Life-vestiging naast de hoofdingang van Gardaland heeft de afgelopen maanden in Italië veel media-aandacht gehad. Niet alleen de dieren haalden vaak de televisie – zoals de geboorte van een zeldzame kwalsoort – ook het bezoek van actrice Nancy Brilli werd breed uitgemeten in de pers.

Dagelijks open

In tegenstelling tot het pretpark Gardaland zelf is Sea Life elke dag geopend, behalve op eerste kerstdag. De Italiaanse vestiging is één van de 28 Sea Life-parken die wereldwijd opereren. Nederland heeft een Sea Life in Scheveningen, België in Blankenberge. Ook bij Disneyland Parijs is een Sea Life gevestigd, in het winkelcentrum Val d’Europe.


© 2008 PARKPLANET – FOTO: MARKYBON
  

Meest bezochte parkprofielen