Blue Sky Cellar - Concept sketch: Disney

Voorproefje van vernieuwingen

Blue Sky Cellar - Concept sketch: Disney

In California Adventure in het Disneyland Resort in Anaheim komt een preview center waar gasten alvast een voorproefje krijgen van de vele vernieuwingen die op stapel staan.

In de komende drie jaar krijgt het zusterpark van Disneyland een financiële injectie van achthonderd miljoen euro. Met dat geld worden bestaande attracties omgetoverd, nieuwe publiekstrekkers gebouwd en zelfs een compleet nieuw land aangelegd: Cars Land.

{googleads right}Blue Sky Cellar

Het is gebruikelijk dat Disney een preview center inricht bij de bouw van nieuwe parken. Ook Marne-la-Vallée in Frankrijk had begin jaren negentig zo’n expositie, waar de plannen voor Disneyland Parijs (toen nog EuroDisney geheten) aan het publiek werden getoond. Het preview center voor California Adventure wordt gevestigd in de Golden Vine Winery in het park en gaat Blue Sky Cellar heten. De ruimte heeft de uitstraling van een wijnkelder die is overgenomen door een ontwerper, met overal tekentafels in wijnvaten vol schetsen, maquettes en foto’s.

Silly Symphonies Swings

California Adventure krijgt een nieuw thema; dat van Los Angeles in de jaren twintig. De zone Paradise Pier neemt de bezoekers mee naar een amusementspark aan de Californische kust uit diezelfde periode. De zweefmolen Orange Stinger wordt omgebouwd tot The Silly Symphonies Swings, gebaseerd op The Band Concert uit 1935 (foto). In die tekenfilm was Mickey Mouse voor het eerst in kleur te bewonderen. 

Silly Symphony Swings - Concept sketch: Disney


© 2008 PARKPLANET – ART IMPRESSIONS: DISNEY
  

 
 

Meest bezochte parkprofielen