Schrijvende kabouter van Anton Pieck

Zoektocht naar Pieck-prent

Schrijvende kabouter van Anton Pieck

De Efteling is op zoek naar een oorspronkelijke tekening van Anton Pieck voor het nieuwe sprookjesboek dat in 2009 zal verschijnen.

Het gaat om de illustratie met als titel Schrijvende kabouter in holle boom. Het Kaatsheuvelse pretpark vermoedt dat Pieck de illustratie aan iemand heeft geschonken en wil graag in contact komen met de persoon die dit bijzondere exemplaar in zijn of haar bezit heeft.

{googleads right}Eenmalig gebruik

De eigenaar van de tekening hoeft niet definitief afstand te doen van de prent. De Efteling wil het exemplaar eenmalig gebruiken voor het uit te brengen sprookjesboek. “De illustratie Schrijvende kabouter in holle boom past uitstekend in dit bijzondere boek vol met Efteling-sprookjes en illustraties van Anton Pieck”, aldus een woordvoerder.

Werklust

Anton Pieck (1895-1987) maakte, naast ontwerptekeningen voor het Sprookjesbos, een groot aantal illustraties voor de sprookjesboeken van de Efteling. Zijn passie voor tekenen en zijn enorme werklust heeft de Efteling vele mooie illustraties opgeleverd. Tot aan zijn dood in 1987 tekende hij elke dag. “Tekenen is alles en in een levensduur heb je een tekort aan tijd daarvoor”, zei hij op 85-jarige leeftijd. Gevoed door enthousiasme en vrijgevigheid schonk hij zijn tekeningen wel eens aan anderen.


© 2008 PARKPLANET – ILLUSTRATIE: EFTELING
  

Meest bezochte parkprofielen