Yacht Club Resort in Walt Disney World - Foto: Disney

Disney kondigt kortingen aan

Yacht Club Resort in Walt Disney World - Foto: Disney

Walt Disney World geeft voor het eerst sinds 2003 weer korting op de hotelovernachtingen.

De pretparkenenclave bij Orlando verwacht een terugval van het aantal bezoekers in 2009 vanwege de kredietcrisis. Om mensen ondanks de sombere economie toch te verleiden tot een vakantie in Disney World worden gratis hotelovernachtingen en cadeaubonnen in de strijd geworpen.

Uitstellen

Volgens Disney-baas Bob Iger ligt het aantal hotelboekingen voor 2009 aanmerkelijk lager dan dit jaar, al is het volgens hem nog te vroeg om conclusies te trekken. Iger kan nog niet zeggen of dat mensen hun vakantie uitstellen of helemaal van een reisje naar Walt Disney World afzien. Duidelijk is wel dat de winst van Disney onder druk staat: het laatste kwartaal is het winstcijfer al gedaald.

{googleads right}Waardebon

Om het tij te keren haalt Disney een oude promotie uit 2003 uit de kast: de eerste helft van 2009 kunnen vakantiegangers zeven nachten een hotel in Walt Disney World boeken voor de prijs van vier. Wie zijn vakantie in januari, februari of maart boekt krijgt bovendien nog een waardebon van tweehonderd euro voor eten of souvenirs. De boeking moet dan wel voor 20 december rond zijn.

Broekriem aanhalen

Het afgelopen kwartaal merkte Disney al dat de broekriem bij de veel Amerikanen wordt aangehaald. Hoewel Walt Disney World iets meer bezoekers mocht ontvangen, daalde het aantal gasten in Disneyland in Californië.


2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY
 

Meest bezochte parkprofielen