Dollars

Geld op twee paarden

Dollars

Met Barack Obama sinds enkele weken stevig in het presidentiële zadel blijkt dat Walt Disney World vooraf geen keus durfde te maken.

Het pretparkenbedrijf wilde zowel de Democraten van Obama als de Republikeinen van McCain te vriend houden. Disney droeg 50.000 dollar bij aan de verkiezingskas van de Republikeinen en 45.000 dollar aan die van de Democratische partij.

{googleads right}Cash

Walt Disney World heeft in thuisstaat Florida te maken met de Republikeinen en landelijk – na de winst van Obama en zijn partij – met de Democraten. Met die tweezijdige belangen in het achterhoofd durfde de parkengigant niet op één paard te wedden en doneerde daarom in de twee maanden voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen een flinke som geld aan alle twee de partijen. De Republikeinen kregen van Mickey 25.000 dollar cash en hetzelfde bedrag in goederen bestemd voor de verkiezingscampagne. De Democraten mochten zich verheugen in een bedrag van 45.000 dollar van Disney. Dat blijkt uit cijfers die de beide politieke partijen openbaar hebben gemaakt.

Ook Universal

Ook Universal Studios in Orlando was gul, echter alleen voor de Republikeinen. Die partij ontving 15.000 dollar. De Democraten kregen in de maanden voor de verkiezingen niets van Universal.


© 2008 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen