Mickey en zijn vriendjes op de rode loper

Mickey wordt tachtig

Mickey en zijn vriendjes op de rode loper

Op 18 november 2008 werd Mickey Mouse tachtig jaar. De wereldberoemde muis zag voor het eerst het levenslicht in 1928, in de Disney-films Plane Crazy en Steamboat Wille.

De mijlpaal wordt wereldwijd gevierd en vanzelfsprekend laat ook Disneyland Paris zich niet onbetuigd.

Magical Party

2009 wordt ook in Marne-la-Vallée een feestelijk Mickey-jaar. Begin maart worden de festiviteiten rondom het vijftienjarig bestaan – die bijna twee jaar hebben geduurd – stopgezet en op 4 april starten diverse activiteiten om de verjaardag van Mickey te vieren. De feestelijkheden rondom de Mickey-mijplaal duren tot maart 2010 en hebben als thema La Fête Magique de Mickey (in het Frans) en Mickey’s Magical Party (in het Engels) meegekregen.

Party Time

Op een nieuw ontworpen podium op Central Plaza, voor het roze kasteel van Doornroosje, komt de openluchtshow It’s Party Time with Mickey & Friends. In de show komen alle Disney-vriendjes Mickey feliciteren, waaronder figuren uit de films The Lion King, Jungle Book en Aladdin. Ook Mickeys vriendinnetje Minnie, die in 2009 eveneens tachtig wordt, krijgt een belangrijke rol bij de festiviteiten. Zij rijdt meerdere malen per dag door Main Street met haar Party Train. Dit treintje vol Disney-figuren was de afgelopen twee jaar al een groot succes als Disney’s Character Express.

{googleads right}Dance Time

Nieuw ter gelegenheid van Mickey’s Magical Party is ook de rock-‘n-rollshow It’s Dance Time, met de populaire Stitch in de hoofdrol. De show wordt opgevoerd in Videopolis in Discoveryland en is de opvolger van The Legend of the Lion King.

Playhouse

In de Walt Disney Studio rijden ter gelegenheid van de verjaardag tekenfilmsterren rond in prachtig gethematiseerde auto’s en wordt de nieuwe attractie Playhouse Disney – Live! geopend.

Plane Crazy

Het Disney-concern houdt altijd 18 november aan als officiële verjaardag van Mickey. Op die datum in 1928 verscheen hij in de allereerste film met geluid: Steamboat Willie. Mickey was echter al eerder dat jaar te zien in een Disney-film: samen met Minnie figureerde hij in Plane Crazy, een geluidloze film die op 15 mei 1928 in première ging.


© 2009 TEKST EN FOTO: PARKPLANET
 

Meest bezochte parkprofielen