President Barack Obama

Obama wacht plek in Hall of Presidents

President Barack Obama

Barack Obama krijgt, nu hij verkozen is tot president van de Verenigde Staten, een plekje in de Hall of Presidents in het Magic Kingdom.

Walt Disney World heeft de attractie gesloten om tijd te hebben de 44e president van Amerika toe te kunnen voegen. De show, waarin alle presidenten die de Verenigde Staten hebben gehad figureren, blijft maar liefst acht maanden dicht. Disney gebruikt die periode ook om de Hall of Presidents een complete make over te geven. Alles wordt aangepakt: het licht, het geluid, de mechanische technieken en de projecties.

Geschiedenis

The Hall of Presidents opende op 1 oktober 1971. Bezoekers nemen plaats in een theater waar ze eerst een tien minuten durende film over de geschiedenis van Amerika zien. Na afloop komt er uit de toneelvloer een podium te voorschijn met daarop levensgrote, bewegende poppen, de presidenten van Amerika voorstellend.

{googleads right}Abraham Lincoln

In de eerste versie gaf alleen president Abraham Lincoln een speech. Alle andere presidentsfiguren staan of zitten en luisteren al bewegend toe. In de jaren negentig werd daar een toespraak van de zittende president aan toegevoegd. Zowel Bill Clinton als George W. Bush verleenden hun medewerking aan die speech. Disney hoopt en verwacht dat ook Barack Obama zal meewerken aan de vooral onder Amerikanen populaire attractie.

George Washington

Wanneer op 4 juli volgend jaar – de nationale feestdag in de Verenigde Staten – de attractie weer voor het publiek zal openen, zal nog een derde president spreken, namelijk George Washington. Toeschouwers zullen in de nieuwe versie van de Hall of Presidents in Disney’s Magic Kingdom een beter zicht krijgen op de presidenten, die één voor één worden voorgesteld en daarbij vriendelijk knikken of zwaaien.


2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: JUVERTSON
 

Meest bezochte parkprofielen