Artist impression van de achtbaan Manta in SeaWorld

Vlag in top voor Manta

Artist impression van de achtbaan Manta in SeaWorld

Net voor het weekend bereikte de nieuwe achtbaan Manta in SeaWorld het hoogste punt.

Op iets meer dan 42 meter hoogte werd de Amerikaanse vlag geplaatst om dat feit te vieren. De achtbaan gaat in de zomer van 2009 open.

Vliegende rog

De stoeltjes van megacoaster Manta in SeaWorld Florida zien er uit als roggen. De achtbaan wordt dan ook ‘de vliegende rog’ genoemd. De attractie Manta begint in een mythisch dorpje waar bezoekers handgemaakte kunstwerken over roggen kunnen bewonderen. De wachtrij gaat vervolgens door grotten waar ook weer roggen te bekijken zijn, in marmer, edelstenen en mozaïeken. 

{googleads right}Aquaria

Manshoge glaswanden geven een perfect zicht op grote aquaria waarin in totaal driehonderd roggen zwemmen. Ook gasten die geen ritje in de achtbaan willen maken, kunnen de roggen bekijken. Wie zich vervolgens zelf een rog wil voelen en even gracieus door de omgeving wil zoeven, kan instappen in de roller coaster. Gasten liggen horizontaal, op hun buik en met het gezicht omlaag, in een trein die lijkt op een gigantische rog met een spanwijdte van ruim 3,5 meter.

Rakelings over het water

Met een snelheid van negentig kilometer per uur schiet de marineblauwe rog over de ruim één kilometer lange baan. Vaak gaat het treintje rakelings over het water, waarbij de vleugels van de rog het water doen opspatten. De achtbaan passeert onderweg vier inversies en een ritje duurt twee minuten en 35 seconden.


2008 © PARKPLANET – ARTIST IMPRESSION: SEAWORLD 

Meest bezochte parkprofielen