De verkeerstuin in Alton Towers

Alton Towers ziet niets in omleidingsroute

De verkeerstuin in Alton Towers

Alton Towers ziet af van een omleidingsroute naar het drukbezochte pretpark.

Inwoners van het naburige plaatsje Alton vragen al twintig jaar om een nieuwe doorsteek naar het park, die de lokale routes in het hoogseizoen moet ontzien. Het management van Alton Towers heeft het verzoek tot aanleg van een bypass in overweging genomen, maar nu aan de bewoners laten weten af te zien van een dergelijke investering.

{googleads right}Miljoeneninvestering

Inwoners van Alton zijn teleurgesteld over het besluit. Zij vechten al twee decennia tegen het drukke verkeer in en om hun dorp, op weg naar Engelands meest bezochte attractiepark. Onlangs bezetten ze zelfs de weg om aandacht te vragen voor hun grieven. Merlin Entertainments Group, eigenaar van Alton Towers, beloofde zich over het verzoek van de buren te buigen. Net voor kerst liet Merlin echter weten dat de miljoeneninvestering – berekeningen voor een nieuwe randweg komen uit op 15,6 miljoen euro – niet loont. Volgens de Alton Towers-eigenaar loopt het aantal voertuigen dat het park bezoekt zelfs terug, van 525.000 eind jaren negentig tot 425.000 in 2008. De terugloop heeft te maken met het streven van het park om bezoekers langer op het terrein te laten verblijven, waardoor het aantal vervoersbewegingen af neemt.

Intensief onderzoek

Alton Towers-managers zeggen dat ze intensief onderzoek hebben gedaan naar de verkeerssituatie rond het park. Alle ideeën voor omleidingsroutes zijn diepgaand bestudeerd. Bovendien heeft het management uitgebreid gesproken met de lokale autoriteiten. De beslissing is negatief uitgevallen omdat het volgens Merlin onverantwoord is om ruim vijftien miljoen euro uit te geven voor het oplossen van verkeersproblemen die zich slechts zes weken per jaar voordoen.

2008 © PARKPLANET – FOTO: ROGERBARKER2

Meest bezochte parkprofielen