Cinderella Castle Dream Suite - Foto: (c) Disney

Assepoester houdt het licht langer aan

Cinderella Castle Dream Suite - Foto: (c) Disney

Eigenlijk zou Assepoester haar Royal Suite op 31 december aanstaande sluiten, maar de prinses heeft besloten dat ze ook in 2009 de lichten van haar droomverblijf in het Magic Kingdom aan laat.

De Cinderella Castle Royal Suite in het wereldberoemde kasteel midden in het park kan ook komend jaar gewonnen worden door bezoekers. Maar niet door Nederlanders en Belgen…

Hoofdprijs

De Cinderella Castle Royal Suite in Walt Disney World werd helemaal opgeknapt en in 2007 heropend in het kader van de twee jaar durende Million Dreams-actie. Gedurende de actieperiode konden bezoekers bij binnenkomst in het Magic Kingdom prijzen winnen. Hoofdprijs was bijna dagelijks een overnachting in de Royal Suite, in één van de torens van het kasteel van Assepoester (Cinderella). Het driekamerappartement – dat oorspronkelijk bedoeld was voor Walt Disney zelf, maar waar hij nooit gebruik van heeft kunnen maken – werd voor de gelegenheid helemaal opgeknapt in zeventiende eeuwse Franse stijl, maar met de gemakken van deze tijd.

{googleads right}Koninklijke overnachting

Aanstaande woensdag, de laatste dag van 2008, zou de Royal Suite sluiten voor bezoekers. Maar de Disney-managers hebben besloten de droomsuite nog een jaar voor gasten op te houden. Nog steeds maken bezoekers kans op een koninklijke overnachting in het appartement, alleen niet meer dagelijks.  Daarnaast wordt de suite als prijs ingezet door zakelijke partners van Walt Disney World. Als eerste is internetreisportal Orbitz aan de beurt, die de sprookjeswoning als prijs aanbiedt bij zijn actie Inside Your Celebration.

Geen kans

Overigens maken Nederlanders en Belgen geen kans op de droomprijs in het Magic Kingdom. Door bepaalde wettelijke eisen die Nederland en België stellen aan prijsvragen, heeft Disney World landgenoten voor de suite uit moeten sluiten. Uit Europa kunnen alleen Engelse gasten de prijs winnen. Verder komen uitsluitend Amerikanen, Canadezen, Mexicanen, Australiërs en Japanners in aanmerking voor een prijs. Voor bezoekers uit de Lage Landen doet Cinderella het licht niet aan. 

2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen