Kaarsjes

Bezinning in pretpark

Kaarsjes

Heide-Park in Soltau heeft een geestelijke aangenomen: dominee Anke Riepe gaat diensten verzorgen voor zowel de bezoekers van het pretpark als voor gasten van het parkhotel.

De vrouwelijke geestelijke wordt voor de helft betaald door het Heide-Park en voor de andere helft door de evangelische gemeente van Soltau. De 25-jarige Riepe zal haar werktijd evenredig verdelen over het park en de geloofsgemeenschap. Tijdens Winterzauber, de winteropening van Heide-Park, heeft de jonge predikante al kerstverhalen voorgelezen en met kinderen kerststalletjes gemaakt. Daarnaast heeft ze meditatiebijeenkomsten verzorgd voor volwassenen.

{googleads right}Heidenhofkapel

Volgens Heide-Park zijn bezoekers en hotelgasten niet alleen op zoek naar plezier, maar zijn ze ook ontvankelijk voor bezinning en rust. Dominee Riepe zal de mogelijkheid daartoe scheppen. Ze verzorgde eerder al enkele diensten in de veertiende eeuwse Heidenhofkapel, die op het grondgebied van het park staat. Anke Riepe heeft een dienstverband gekregen voor vijf jaar.


© 2008 PARKPLANET – FOTO:
RKNICKME 

Meest bezochte parkprofielen