Langlaufbaan 't Hijgend Hert in de Winter Efteling - Foto: Efteling

Bezoekers blijven massaal toestromen

Langlaufbaan 't Hijgend Hert in de Winter Efteling - Foto: Efteling

Al enkele dagen is de Efteling overvol en staan gasten in de file om het park te bereiken.

Maar ondanks oproepen om het bezoek aan de winterse versie van het pretpark uit te stellen blijven de bezoekers massaal komen.

Parkeerterrein

Al drie dagen lang staan gasten op weg naar de Winter Efteling in kilometers lange files. Rijksweg N261 is rond het middaguur afgeladen en het verkeer rijdt er stapvoets. Het kolossale parkeerterrein bij het park – dat ruim vijfduizend personenauto’s kan herbergen – staat na enkele uren vol, waardoor bezoekers hun heil moeten zoeken in de omliggende wijken. In de straten direct grenzend aan het pretpark geldt echter een parkeerverbod, wat het voor gasten nog ingewikkelder maakt.

{googleads right}Geen gehoor

Ook in het park zelf staan rijen voor de attracties en de horecapunten. De Efteling zet extra personeel in om de grote toestroom in zo goed mogelijke banen te leiden. Er is nog geen bezoekersstop afgekondigd, maar de Efteling riep gasten wel op hun bezoek uit te stellen tot januari. Tot nog toe vindt die oproep echter weinig gehoor; gelokt door het mooie winterweer blijven de bezoekers toestromen.

Januari

De Winter Efteling is nog open tot en met 4 januari en daarna nog op 10, 11, 17, 18, 24 en 25 januari. De openingstijden zijn van 11.00 tot 20.00 uur. Op 31 december is het park tot 18.00 uur geopend en op Nieuwjaarsdag is de Winter Efteling gesloten. 

2008 © PARKPLANET – FOTO: EFTELING

Meest bezochte parkprofielen