Taartontwerpers Vanessa Bruno en Sebastien Gaudard - Foto (c) Disney

Disney-patisserie voor het goede doel

Taartontwerpers Vanessa Bruno en Sebastien Gaudard - Foto (c) Disney

Slechts twee dagen lang heeft Disneyland Paris een gebakswinkel midden in Parijs.

Daar worden drie soorten exclusief kerstgebak verkocht voor honderd euro per stuk. De opbrengst gaat naar het goede doel: de ziekenhuizen in Frankrijk.

Actie Pièces Jaunes

Voor het twintigste jaar wordt in Frankrijk de actie Pièces Jaunes gehouden, waarbij vlak voor kerstmis geld wordt ingezameld voor speciale projecten in Franse ziekenhuizen die het verblijf van kinderen en volwassen aangenamer moeten maken. Tot op heden werden door de actie Pièces Jaunes zesduizend projecten mogelijk gemaakt. Disneyland Parijs steunt dit jaar de actie met een heel speciale patisserie midden in de Franse hoofdstad.

{googleads right}Staafvormige taarten

Drie bekende Fransen – Chantal Thomass, ontwerpster van luxe lingerie, couturier Vanessa Bruno (foto) en ontwerper Ora Ito – werd gevraagd om samen met Sebastien Gaudard een op een Disney-film geïnspireerd gebak te bedenken. Gaudard (foto) is de huisbakker van het Disney Resort en gespecialiseerd in luxe patisserie. Alle drie ontwierpen ze een staafvormige taart. Chantal Thomass liet zich inspireren door Assepoester en creëerde een taart met kastanjecrème, kersen en slagroom. De taart van Ora Ito is geïnspireerd op Sneeuwwitje en is gemaakt van witte chocolade gevuld met amandel en appelfondant. Vanessa Bruno’s creatie heeft Aladdin als thema en bevat donkere chocolade en witte chocolademousse, en is besprenkeld met jasmijnthee.

Acht personen

Van elke taart kunnen acht personen smikkelen. Het gebak is uitsluitend te koop op 23 en 24 december 2008 in de speciaal ingerichte Disney-patisserie aan de Rue Jean Jacques Rousseau in het eerste arrondissement van Parijs. Elk stuk kost honderd euro. Dat bedrag komt volledig ten goede aan de actie Pièces Jaunes.

De gebaksstaven voor het goede doel - Foto (c) Disney
De drie exclusieve taarten


© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen