Ingangsplein van Port Aventura

Geen Port Aventura Village

Ingangsplein van Port Aventura

Het plan voor een Village – een groot winkel- en uitgaanscentrum bij Port Aventura – is afgeblazen.

Volgens investeringsmaatschappij Riofisa heeft het Spaanse pretpark de contractafspraken geschonden.

Bioscoopzalen

Er bestonden vergevorderde plannen voor een winkel- en uitgaanscentrum bij Port Aventura. Het Port Aventura Village zou 2,5 hectare groot worden, 114 winkels gaan tellen, bioscoopzalen met in totaal tweeduizend plaatsen, een bowlingaccommodatie met 35 banen en diverse eet- en uitgaansgelegenheden. De kosten van het complex waren beraamd op 185 miljoen euro en de opleveringsdatum was voorzien voor 2010.

{googleads right}Kredietcrisis

In oktober kreeg investeerder Riofisa de vergunningen van de gemeente Salou voor de bouw van het entertainmentcomplex. Deze week echter trok Riofisa de stekker uit het project. Naar eigen zeggen omdat Port Aventura-eigenaar La Caixa zich niet aan zijn in het contract vastgelegde verplichtingen houdt. Het bankenconcern ontkent de aantijgingen en beschouwt het proces om een Port Aventura Village te realiseren nog niet als afgesloten. Volgens Riofisa heeft de kredietcrisis, waar ook de investeringsmaatschappij financieel zwaar door is getroffen, niets te maken met de beslissing om een streep te zetten door het uitgaanscomplex.

Toeristenindustrie

De toeristenindustrie aan de Spaanse Costa Dorado maakt zich zorgen om de beslissing. De verzamelde ondernemers stellen dat Port Aventura een groot aandeel heeft gehad in het consolideren van het aantal toeristen in de regio. Men is bang dat het stoppen van de uitbreidingsplannen de stabiliteit van het pretpark in gevaar kan brengen. Port Aventura-eigenaar La Caixa heeft plannen om het park van de hand te doen. 

© 2008 TEKST: PARKPLANET – FOTO: BERTIE’S WORLD

Meest bezochte parkprofielen