Ronald McDonald

Kerstgift voor Ronald McDonald-huizen

Ronald McDonald

Busch Gardens doneert 162.248 dollar (bijna 117.000 euro) aan de Ronald McDonald kinderhuizen.

Het is voor het achtste jaar op rij dat het pretpark in de Amerikaanse staat Virginia een kerstgift overmaakt aan de Ronald McDonald-huizen, maar nog nooit was de schenking zo hoog.

Ziekenhuizen

Het geld gaat naar vijf Ronald McDonald kinderhuizen in Virginia. De accommodaties zijn gebouwd bij ziekenhuizen en bieden plaats aan ouders waarvan de kinderen opgenomen zijn. Ook broertjes of zusjes van een ziek kind mogen in de huizen overnachten. Zo kunnen gezinnen, ondanks de ziekenhuisopname, toch steeds dicht bij elkaar zijn. De vijf Ronald McDonald-huizen in Virginia bespaarden de ouders het afgelopen jaar 120.00 dollar (ruim 86.000 euro) aan hotelkosten.

{googleads right}Opvangplek

Busch Gardens in Williamsburg houdt al sinds 2001 een kerstactie voor de Ronald McDonald kinderhuizen, die gevoerd wordt in samenwerking met de McDonald’s fastfood-restaurants in de staat Virginia. In de afgelopen acht jaar vonden meer dan zesduizend families een opvangplek in de vijf Ronald McDonald-huizen. Ook Nederland kent Ronald McDonald kinderhuizen, die genoemd zijn naar de bekende roodgele clown. Er zijn er inmiddels acht: in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Nijmegen, Leiden, Rotterdam, Maastricht, Den Haag, Tilburg, Veldhoven en Zwolle.


© 2008 PARKPLANET – FOTO:
MAX SPARBER

Meest bezochte parkprofielen