Nieuwe naam voor Ooit

Soldaat in voormalig Land van Ooit

De naam Land van Ooit is al afgeplakt op de bewegwijzering van de ANWB. Maar de gemeente Heusden, waarin het voormalige themapark gelegen is, vindt dat nog niet genoeg.

De gemeente wil dat het gebied zo snel mogelijk een nieuwe naam krijgt. Een die mag niet herinneren aan het failliete pretpark.

Openbaar park

Het gebied waarin het Land van Ooit gelegen was, moet diverse nieuwe bestemmingen krijgen. Er komt in ieder geval een openbaar park in. Daarnaast wordt gedacht aan een recreatieve invulling, bedrijfsactiviteiten en zelfs woningbouw wordt niet uitgesloten. Op het voormalige parkeerterrein van het pretpark komen wegen en een snelwegafslag te liggen. Nu langzaam maar zeker alle tastbare herinneringen aan het Land van Ooit verdwijnen, roept het gemeentebestuur mensen op een nieuwe naam te verzinnen. En die naam mag weer niets te maken hebben met het vorig jaar gesloten park.

{googleads right}Tijdloos

De nieuwe benaming voor het voormalige Land van Ooit moet origineel en tijdloos zijn en daarnaast van toepassing op het gebied. In het bosperceel op de grens van de woonkernen Nieuwkuijk en Drunen ligt nog steeds het kasteel van de graven d’Oultremont. Dat kasteel – dat door de eigenaren van het Land van Ooit schaamteloos roze werd geverfd – werd omstreeks 1230 gebouwd en kreeg toen de naam Kasteel Steenenburgh. Naar verwachting zullen veel inzendingen voor de nieuwe naam daarop voortborduren, maar zowel d’Oultremont als Steenenburgh zijn in de gemeente Heusden al vertegenwoordigd; d’Oultremont is een middelbare school, Steenenburgh een straatnaam.

Parklaan

De gemeente Heusden maakt vaart met het wissen van herinneringen aan het Land van Ooit. Zo wordt de naam van de Parklaan, die naar het Land leidde, binnenkort veranderd in Spoorlaan, omdat op die plek ooit het spoor lag van het zogenaamde Halve Zolen Lijntje, de treinverbinding tussen Den Bosch en Lage Zwaluwe. Nu gaat de gemeente dus ook serieus op zoek naar een nieuwe naam voor het Land van Ooit zelf. 


© 2008 TEKST EN FOTO: PARKPLANET
 

Meest bezochte parkprofielen