Interieur van T-Rex Café

Rijen bij T-Rex

Interieur van T-Rex Café

Het nieuwe restaurant T-Rex Café in Walt Disney World loopt als een trein.

Regelmatig staan er rijen van honderden meters voor de ingang van de populaire prehistorische eetgelegenheid.

{googleads right}Haaienbassin

T-Rex Café is een groot succes. Het zeshonderd plaatsen tellende restaurant op de grens van de Disney Marketplace en Pleasure Island in Downtown Disney – het uitgaansgebied van Walt Disney World – is vaak tot de laatste stoel gevuld. Niet zelden vormen zich meteen bij de opening om elf uur ’s morgens al rijen voor de ingang van het gebouw. T-Rex is dan ook een bijzondere belevenis. De ingang wordt gevormd door een 38 meter lang skelet van een argentinasaurus. Binnen vangen 23 levensgrote prehistorische dieren de aandacht van de gasten. Opvallend is ook het haaienbassin met bijna negentienduizend liter water en de ijsgrot met een mammoetgezin.

Souvenirs

Naast een restaurant biedt T-Rex een grote winkel vol dinosaurussouvenirs. Kinderen kunnen er hun eigen prehistorisch dier maken in de Build-a-Dino Workshop. Het T-Rex Café is de tweede vestiging van deze soort in de Verenigde Staten: in Kansas City staat de eerste – veel kleinere – versie. T-Rex is bedacht en wordt geëxploiteerd door bedrijf waartoe ook Rainforest Café behoort. Er zijn al twee vestigingen van Rainforest Café in Walt Disney World: één in Downtown Disney en één bij de ingang van Animal Kingdom. Ook Disneyland Parijs heeft een Rainforest Café: in Disney Village.

Nachtclubs

Voor Disney is het grote succes van het T-Rex Café een opluchting. Het concern besloot onlangs alle zes nachtclubs op Pleasure Island te sluiten en die op termijn te vervangen door winkels en entertainmentrestaurants vergelijkbaar met T-Rex Café. Zoals het nu laat aanzien was deze beslissing een commercieel verstandige.

2008 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: INDIGOSKYE

Meest bezochte parkprofielen