Koen Crucke en Steven Colombeen spelen in The Sound of Music - Foto: (c) Parkplanet

Belgen krijgen gezelschap

Koen Crucke en Steven Colombeen spelen in The Sound of Music - Foto: (c) Parkplanet

De Vlaamse musicalsterren Koen Crucke en Steven Colombeen krijgen in The Sound of Music gezelschap van meer landgenoten.

De musical, die sinds 28 september op de planken staat van Theater de Efteling, gaat naar Antwerpen met een Vlaamse Maria en kapitein Von Trap.

Op zoek naar Maria

The Sound of Music is in september en oktober te zien in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Voorafgaand aan de voorstellingen wordt op televisie gezocht naar twee hoofdrolspelers. Het programma Op zoek naar Maria zal vanaf woensdag 25 maart gedurende elf weken bij de VTM te zien zijn en wordt gepresenteerd door Clouseau-zanger Koen Wauters. In de twee eerste programma’s worden de kandidaten gezocht die doordringen tot de live shows. Albert Verlinde van V&V Enterainment, samen met Efteling Theaterproducties verantwoordelijk voor The Sound of Music, neemt vanaf de live shows zitting in de jury. The Sound of Music in het theater van de Efteling is nog te zien tot ten minste 13 april 2009, met Koen Crucke als oom Max Dettweiler en Steven Colombeen als Rolf (foto).

{googleads right}Prachtplek

De producenten zeggen blij te zijn met de gang naar België. Jeroen Zwartjes van Efteling Theaterproducties: “De schouwburg in Antwerpen is een prachtplek voor deze voorstelling. Er komen ook veel Vlamingen naar Theater de Efteling, maar het is nog leuker gedurende twee maanden naar Antwerpen te gaan. Daarmee stellen we nog meer mensen in staat deze voorstelling te zien. En het is natuurlijk een groot compliment aan ons creatieve team dat de voorstelling in zijn geheel naar onze zuiderburen gaat.”

Volwassen hoofdrol

Albert Verlinde voorziet een spannende zoektocht naar Maria. “Ik weet dat er ook in Vlaanderen voldoende talent is om die rol in te vullen. Bovendien is het natuurlijk extra bijzonder dat wij nu in samenwerking met televisieproducent Eyeworks op zoek gaan naar Maria, want dat was in Engeland het allereerste programma waarin een volwassen hoofdrol in een musical viel te verdienen. Voor mij persoonlijk is het ook leuk om op de belangrijkste entertainmentavond op de Vlaamse televisie mijn opwachting te maken in een groots showprogramma. Ik zal uiteraard uiterst kritisch zijn en proberen een zo goed mogelijk advies te geven aan de kijkers, teneinde de allerbeste Maria te vinden.”


© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen