Aqualibi in Walibi Belgium

Een jaar lang klussen

Aqualibi in Walibi Belgium

Het overdekt zwemparadijs Aqualibi in Walibi Belgium gaat een heel jaar dicht. Het bad ondergaat een grote renovatie.

Het subtropisch zwembad naast de ingang van Walibi opende in 1987 de deuren. Het was het eerste grote overdekte zwemparadijs van België en heeft diverse spectaculaire waterattracties zoals de 140 meter lange wilde rivier Rapido en de Colorado, een afdaling in een zwemband.

{googleads right}Sluiting

De laatste vernieuwingen aan Aqualibi dateren uit 1991. Het bad heeft daarom dringend een grote opknapbeurt nodig en Walibi Belgium neemt geen halve maatregelen: het zwemparadijs gaat van 10 januari 2010 tot 10 januari 2011 helemaal op slot. Door deze complete sluiting voor het publiek loopt het zwembad 350.000 bezoekers mis.

Nieuw dak

“Het gaat om een project met grote veranderingen in 2010”, zegt Walibi-woordvoerster Caroline Crucifix in de Vlaamse ochtendkrant Het Nieuwsblad. “Er komen ook enkele nieuwigheden en soms moet je het daarvoor een langere periode sluiten.” Walibi pompt acht miljoen euro in de renovatie van het bad. Voor dat geld krijgt het een nieuw dak en wordt er een nieuwe attractie gebouwd.


© 2009 PARKPLANET – FOTO: JÉRÉMY JÄNNICK

Meest bezochte parkprofielen