Zo gaat Rick's Delight er uit zien

Toch groen licht voor Rick’s Delight

Zo gaat Rick's Delight er uit zien

Loopingachtbaan Rick’s Delight in Duinrell gaat er eindelijk komen.

Het attractiepark heeft groen licht gekregen om de uitbreidingsplannen – die al sinds 2006 op stapel staan – ook daadwerkelijk uit te voeren.

Geluidsoverlast

Het bestemmingsplan waarin staat dat op het grondgebied van Duinrell een nieuwe achtbaan wordt gebouwd werd al drie jaar geleden door het provinciebestuur van Zuid-Holland goedgekeurd. Omwonenden van het Wassenaarse pretpark kwamen echter in het geweer omdat zij vreesden voor meer verkeers- en geluidsoverlast. Zij procedeerden tot bij het hoogste gerechtsorgaan dat Nederland kent: de Raad van State. Die schoof de goedkeuring van de provincie aan de kant omdat de eventuele verkeersoverlast niet goed was onderzocht.

{googleads right}Geen extra overlast

De gemeente Wassenaar heeft sindsdien studies laten uitvoeren naar de gevolgen van de uitbreidingsplannen van Duinrell. Uitkomst is dat uitvoering van het bestemmingsplan niet zal leiden tot extra overlast of slechtere luchtkwaliteit. Op basis hiervan hebben de provincie en de gemeente de plannen nu alsnog goedgekeurd. 

Maximaal twee miljoen bezoekers

Omwonenden volgen de verrichtingen van Duinrell op de voet. Met hen zijn afspraken gemaakt waaraan het pretpark zich dient te houden, zeggen zij. Zo mag het park jaarlijks niet meer dan twee miljoen bezoekers ontvangen. Voor het geluid dat Rick’s Delight met zich meebrengt, is nog niets vastgelegd. Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het Wassenaarse park net binnen de geluidsnormen van de gemeente blijft. Volgens metingen van de buurtbewoners zit het pretpark zelfs boven de normen.

Verticale lift

Rick’s Delight is een 22 meter hoge achtbaan, met een verticale lift en een eerste vrije val van 97 graden. De baan, die in Duitsland gebouwd wordt, is 361 meter lang en de treintjes maken onderweg drie verschillende loopings. De roller coaster is compact vormgegeven en beslaat slechts een ruimte van 38 bij 60 meter. De karretjes van Rick’s Delight – genoemd naar de kikkermascotte van Duinrell – bereiken een snelheid van zeventig kilometer per uur. 


© 2009 PARKPLANET – FOTO:
ANDREWDS14

Meest bezochte parkprofielen