Horecapunt De Smulpaap in een winterse Efteling - Foto: (c) Parkplanet

‘Horeca moet supergoed zijn’

Horecapunt De Smulpaap in een winterse Efteling - Foto: (c) Parkplanet

De horeca in de Efteling is niet bijzonder goed, maar moet dat wel worden.

De komende jaren zal daar volgens directievoorzitter Bart de Boer aan gewerkt worden, te beginnen met de nieuwbouw van De Likkebaerd.

{googleads right}Dringend vervangen

Dit jaar wordt gestart met het slopen en opnieuw bouwen van horecapunt De Likkebaerd, naast de Python-achtbaan. Het simpele hamburgerrestaurant is dringend aan vervanging toe, vindt De Boer. De Likkebaerd wordt een stoer, koloniaal gethematiseerd gebouw, dat ook dienst zal doen als station voor de stoomtrein. De nieuw te bouwen Likkebaerd krijgt een food court met snacksverkoop, een grand café en een formule Lekker en Gezond. Op het binnenterras van De Likkebaerd is straks plaats voor 250 gasten en er is tevens een groot buitenterras voorzien.

Waardering testen

Bart de Boer kondigde in het regionale televisieprogramma Booming Brabant aan dat de vervanging van De Likkebaerd een eerste stap is in het verbeteren van de horecavoorzieningen in de Efteling. “Horeca – eten en drinken – op de Efteling is goed, maar niet bijzonder goed. We testen alles – hoe mensen het waarderen. De horeca moet supergoed zijn en daarom beginnen we met dit nieuwe restaurant. Vervolgens rollen we een steeds betere horeca uit”, aldus De Boer, die als doelstelling formuleerde dat de Efteling tot de beste parken ter wereld blijft horen. 


© 2009 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen