Langnek uit De Sprookjesboom - Foto: Parkplanet

Sprookjesschrijvers gezocht

Langnek uit de Sprookjesboom - Foto: Parkplanet

De Efteling gaat op zoek naar jeugdige schrijvers voor haar televisieserie Sprookjesboom.

Het Kaatsheuvelse pretpark daagt de basisscholen in Nederland en Vlaanderen uit om mee te doen aan een schrijfwedstrijd en mee te dingen naar de Anton Pieck Prijs 2009.

Script

De opdracht van de schrijfwedstrijd luidt: schrijf een script voor een nieuwe aflevering van de animatieserie Sprookjesboom, met bijpassend storyboard. Het gaat om een zelfverzonnen avontuur dat beleefd wordt door de hoofdrolspelers in de serie, zoals Roodkapje, Wolf, Draak, Assepoester of Heks.

{googleads right}Anton Pieck Prijs

De Anton Pieck Prijs werd in 1995 voor het eerst georganiseerd als eerbetoon aan kunstenaar en illustrator Anton Pieck, één van de grondleggers van de Efteling. In dat jaar zou Pieck honderd jaar zijn geworden. Dit jaar wordt de wedstrijd voor de zesde keer uitgeschreven.

Geldprijzen

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Scholen maken kans op een geheel verzorgde schoolreis en geldprijzen van tienduizend, vijfduizend en twee-en-een-half duizend euro. De helft van het prijzengeld dient geschonken te worden aan een goed doel op het gebied van natuurzorg en milieubehoud. De andere helft mag de school naar eigen inzicht besteden. Van het winnende script wordt bovendien een echte Sprookjesboom-aflevering gemaakt. De sluitingsdatum voor het insturen van werkstukken is 11 maart en de prijsuitreiking is op maandag 11 mei. 


© 2009 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen