Een kaart van het nieuwe Legoland Billund Resort

Legoland voortaan resort

Een kaart van het nieuwe Legoland Billund Resort

Legoland in het Deense Billund noemt zich voortaan een ‘resort’.

Naast het pretpark met als thema de wereldberoemde bouwsteentjes openen in april een zwemparadijs, een overdekt speelpark en een verblijfscomplex. De Nederlandse Scandinavië-specialist Buro Scandinavia ziet het Legoland Resort als een mooi alternatief voor Disneyland.

Recreatieve faciliteiten

Legoland heet binnenkort officieel Legoland Billund Resort. Een resort is een plaats waar gasten meerdere dagen kunnen verblijven en zich vermaken. Naast overnachtingsmogelijkheden biedt een resort diverse recreatieve faciliteiten aan, zoals sport- en spelmogelijkheden, eet- en winkelgelegenheden en soms zelfs complete pretparken.

{googleads right}Zwemparadijs

Het originele Legoland in Denemarken krijgt in april het vakantiepark Lalandia naast de deur, met vier hectare aan indoor-activiteiten, zoals het speelparadijs Monky Tonky Land en het AquaDome met een zwemparadijs, jacuzzi’s en de waterglijbaan Tornado. In het nieuwe resort bevinden zich verder bowlingbanen, speeltuinen, midgetgolf, winkels en restaurants.

Deens design

Lalandia telt 193 vrijstaande vakantiehuizen, die gekenmerkt worden door strak Deens design. De woningen zijn beschikbaar vanaf circa zestig vierkante meter en zijn ontworpen voor maximaal vier personen. Bij de receptie van Lalandia Billund kunnen bezoekers de Legoland Pass kopen voor onbeperkt toegang tot het naastgelegen pretpark. Het nieuwe project kost omgerekend rond 270 miljoen euro.

Alternatief

Legoland en Lalandia vormen samen het Legoland Billund Resort. Marketingmanager Hans Hofmans van Buro Scandinavia is erg blij dat het vakantiepark aan het assortiment van de touroperator kon worden toegevoegd. “Het is door zijn ligging uitermate geschikt voor families met zowel heel kleine, als iets oudere kinderen. Ideaal ook voor een familie-uitstapje, bijvoorbeeld als alternatief voor het geijkte Disneyland Parijs. Ik verwacht er dan ook veel van.”

Vakantiewoning in Lalandia
Een artist impression van een vakantiewoning in Lalandia

© 2009 TEKST: PARKPLANET – ILLUSTRATIES: LEGOLAND EN BURO SCANDINAVIA

Meest bezochte parkprofielen