De inhuldiging van Barack Obama in Legosteentjes - Foto: Legoland

Obama in Legoblokjes

De inhuldiging van Barack Obama in Legosteentjes - Foto: Legoland

Barack Obama zal op 20 januari 2009 in Washington worden ingehuldigd als nieuwe president van de Verenigde Staten. De plechtigheid is echter nu al te zien in Legoland.

Bouwers van Legoland in Carlsbad (Californië) hebben de inhuldigingsplechtigheid van Barack Obama nagebouwd in Legosteentjes. De nieuwe president staat op de trappen van het Capitool, waar hij onder grote belangstelling officieel wordt benoemd tot 44e president van de Verenigde Staten. Onder de genodigden bevinden zich scheidend president George W. Bush en zijn vrouw Laura, Oprah Winfrey en Aretha Franklin. Obama is op de trappen van het Lego-Capitool tien centimeter groot.

{googleads right}Miniland U.S.A.

Obama en zijn familie, maar ook vicepresident Joe Biden, zijn te aanschouwen als minifiguurtjes in Miniland U.S.A., waar het Capitool één van de nagebouwde monumenten is. Het pretpark heeft voor de Lego-inauguratie 380.792 blokjes gebruikt en meer dan duizend figuurtjes. De inauguratie in Legoblokjes zal te zien zijn tot en met 25 mei.

De inhuldiging van Barack Obama op de trappen van het Capitool - Foto: Legoland


© 2009 PARKPLANET – FOTO’S: LEGOLAND

Meest bezochte parkprofielen